Миков призова да се изчистят версиите за палежите на автомобили
Миков призова да се изчистят версиите за палежите на автомобили / снимка: Sofia Photo Agency

Поредицата от палежи създават особена тревожност в обществото. Различните версии трябва да бъдат ясно изчистени, особено тези от тях, които не са свързани с криминалната страна на палежите. За това призова бившият министър на вътрешните работи и заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

Чу се версия, че става въпрос за опит за дестабилизация на властта. Едно такова заявление трябва да бъде изчистено и то активно, каза още пред Нова телевизия Михаил Миков.

ДАНС също са се ангажирали със ситуацията около палежите, доколкото знам, допълни той и припомни, че е внесено искане за изслушване на министър Цветан Цветанов във вътрешната комисия: "Той излезе миналия петък, изчете ни бюлетина в последния месец и общо взето беше в стила на: защо питате, пречите на работата. Такъв изпреварващ пиарски подход показва по-скоро слабост, отколкото реално да гледаш на проблема".

„Всяко престъпление е само за себе си, не бива да се правят сравнения. Сегашният министър се опита да направи сравнение с миналото управление. Не бива", коментира Миков.