Мартин Славов прикани и Станишев да не участва в конгреса
Мартин Славов прикани и Станишев да не участва в конгреса / снимка: БСП-Сливен

Отворено писмо до делегатите на 48-ия конгрес на БСП прати до медиите председателят на Общинския съвет на БСП в Сливен Мартин Славов в отговор на искането на председателя на БСП Сергей Станишев да се откаже от участие в конгреса на партията. В него той заявява, че няма да участва в конгреса, тъй като не иска присъствието му да бъде употребено и използвано от никой.

„Ситуацията, в която съм аз, може да бъде всеки един от колегите ми, които, вършейки работата, за която са избрани, провеждат множество разговори не само с партньори, но и с политически опоненти и откровено враждебно настроени срещу БСП хора, търсейки по-добър изборен резултат. В ситуацията, в която изпаднах, очаквах подкрепа, морална и фактическа, очаквах юристите от „Позитано” да ме потърсят и да ме посъветват как да реагирам, очаквах някой от организационните секретари, а и Председателят да се заинтересуват за моето мнение по случая”, пише Славов. 

В писмото си до конгреса той призовава Сергей Станишев също да се откаже от делегатската си карта. „Защото Вие също сте замесен не в един и два медийни и лобистки скандали, включително и с европейски отзвук, като разследването „Хохегер”, посочва още Мартин Славов в писмото.

Още новини от Сливен