Марковски: Притискат ни да не изнасяме информация от следствието
Марковски: Притискат ни да не изнасяме информация от следствието / Sofia Photo Agency

Упражняват натиск върху нас да не изнасяме информация от следствието - това заяви Марин Марковски - единият от адвокатите на обвинения в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

Двамата защитници на Колев са били задължени от следователя, водещ разследването, да подпишат декларация, че няма да съобщават данни от следствието. Според Марковски прокуратурата трябва да търси истинския извършител на убийството на двете сестри, а не евентуален втори съучастник на единствения обвинен до момента Лазар Колев. Безотговорно и опасно е да се държи в следствения арест в столицата невинен човек, каза той.

Двамата адвокати открито протестират срещу мизерните условия в ареста в Национална следствена служба и затова са сезирали главния прокурор и отговорните институции. Те настояват за незабавното преместване на Колев в пазарджишкия арест. Надявам се разследването да не се забави заради смяната на наблюдаващия прокурор  по случая след преместването на досегашния Иван Даскалов в Пловдив, коментира още Марин Марковски.

Лазар Колев е единственият обвиняем до момента за убийството на сестрите Белнейски. В края на миналия месец адвокат Марковски подаде молба за оспорване на назначената андрологична експертиза на клиента му. Тогава той определи като абсурден акт измерването на пениса на подзащитния му Колев. Според него, за да се търсят подобни доказателства по делото, е показателно, че следствието няма напредък.

Други новини от Пловдив