Марковски: Крах в аргументите за алибито на Лазар Колев
Марковски: Крах в аргументите за алибито на Лазар Колев / DarikNews.bg
Марковски: Крах в аргументите за алибито на Лазар Колев
38387
Марковски: Крах в аргументите за алибито на Лазар Колев
  • Марковски: Крах в аргументите за алибито на Лазар Колев

Основният аргумент на прокуратурата за фалшивото алиби на Лазар Колев по случая „Белнейски" претърпя пълен крах, заяви пред журналисти адвокатът на обвинения Димитър Марковски. Той се базира на разказа за фаталната нощ на убийството на свидетелите, които само преди ден смениха показанията си в съдебната зала на Пазарджишкия окръжен съд.

По думите на защитата на Колев сериозни неточности са отчетени в показанията на Стефан Боев, но те ще бъдат коментирани в пледоариите.

Адвокатите Марковски уведомиха съда, че ще поискат видеоконферентна връзка с петима международни експерти от Великобритания, САЩ и Австрия, работили по случая "Белнейски". Очакванията на защитата са, че след като заключенията за ДНК-експертизите станат ясни, ще се предизвикат много сериозни спорове. Адвокатите на Лазар Колев са подготвили и поредица от доказателствени искания, ще бъдат призовани и нови свидетели. Гласът на Лазар Колев ще бъде последен в съдебната зала, каза още Марин Марковски и обоснова тезата си, че това ще бъде в интерес на неговия клиент.

Днес бащата на обвиняемия - Петко Колев, не се яви в залата. По сведения на негови роднини той е заминал да си търси работа като строител по Черноморието. Очаква се присъствието му да бъде осигурено в следващите заседания по делото.

Други новини от Пловдив