Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС, архив
Веселин Марешки
93558
Веселин Марешки
  • Веселин Марешки
В рамките на 5 минути зам.-председателят на парламента Веселин Марешки съобщи, обясни и после сам отмени новина. Става дума за намерението му да строи 11 апартамента във Варна, които да бъдат дадени на млади семейства срещу 300 евро/кв.м. Малко след като разказа как си го представя, Марешки реши, че ще го съобщи отново, но не сега, а на 11 юли. А накрая обясни, че е нестандартен човек

Веселин Марешки се отказа доброволно от имунитета си
 
Повод за изявлението на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки беше вчерашното решение на временната комисия да му бъде свален депутатския имунитет. Сагата започна още миналия месец, когато главния прокурор Сотир Цацаров му поиска депутатската защита заради разследване срещу него. До днес Марешки отказваше да я даде, но днес сам се отказа от нея. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин  Костадинов. От изявлението му днес почти стана ясно, че ще съди България:
 
"Това, че сега всички българи ще платите за това безобразие, което е направено, защото ние ще съдим държавата за вреди, това никой не го говори и не знам дали тези неща ви правят щастливи".

Марешки: Депутати пият, пушат и употребяват наркотици
 
Така Марешки реши да премине към добрите новини – съобщи, че ще строи 11 апартамента за млади семейства на ниски цени от 300 евро/ кв.м.
 
"Има готов проект вече и започваме подбор на нуждаещи се и желаещи. Ако те са повече, отколкото трябва, ще видим какви да са критериите - деца, образование и може би накрая ще теглим жребий", каза той.

Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
 
Само 5 минути по-късно зам.-председателят на парламента реши, че новината ще я съобщи, но не днес, а на 11 юли. Причината – въпрос дали има връзка между новата му идея и разследването срещу него:
 
"Отменям това предложение за 11-те апартамента, за да не звучи по този начин, ще го направя след 2 месеца, нека хората да чакат. Надявам се да няма други мероприятия срещу мен, за да може да не правите такива връзки. Ето, казвам, че след 2 месеца ще обява това решение, ако няма други негативи срещу мен. Искам всичко да е публично и всички да са доволни. Ето, не съм го казвал това за 11-те апартамента, ще го кажа след 2 месеца - на 11 юли", каза той.
 
Днес депутатите работиха цял час, през които решиха кой в коя парламентарна делегация да влезе.