Майки в Силистра протестират, искат да ги приемат сериозно
Майки в Силистра протестират, искат да ги приемат сериозно / снимки: DarikNews.bg
Майки в Силистра протестират, искат да ги приемат сериозно
53300
Майки в Силистра протестират, искат да ги приемат сериозно
  • Майки в Силистра протестират, искат да ги приемат сериозно

Десетки майки с бебетата си за втори път през последните две седмици се събраха на мирен протест в центъра на Силистра. Те настояват за държавна подкрепа на майчинството.

Младите жени са се организирали отново чрез социалните мрежи, а техни представители са имали планирана среща в социалното министерство.

Според тях протести е имало и в други градове от страната.

Майките продължават да настояват за обвързване на детските добавки и майчинството през втората година с минималната работна заплата, а за близнаци и тризнаци размерът на обезщетенията да са двойни и тройни. Те искат и закрила на работните им места и стимули за бизнеса, за да ги наемат на работа.

Исканията за промени в държавната политика в подкрепа на майчинството и семействата с малки деца обхващат над 30 нормативни акта, без претенции за изчерпателно проучване, съобщи по-късно на среща с част от майките областният управител Николай Димов. Той им предостави проучването, за което бе поел ангажимент.

Анализът ще бъде предоставен и на народните представители, които имат законодателна инициатива и също са ангажирани с темата, стана ясно още от срещата.

Майки в Силистра протестират искат да ги приемат сериозно
netinfo