Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов
Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов / снимка: БГНЕС, архив
Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов
76381
Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов
  • Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов

Министърът на икономиката Божидар Лукарски защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Според него Исмaилов има необходимите качества и е безспорен професионалист. Това стана след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета "Борисов" заради назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър.

Симеoнов определи Исмаилов като представител на протурската партия "Свобода и достойнство", като визира участието му в ДПС, а след това и в партията на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски каза, че е сигурен, че Патриотични фронт няма да оттегли подкрепата си за кабинета заради назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

"След като господин Симеонов се запознае със CV-то на Исмаилов, който е един безспорен кадър, доста добре подготвен за тази длъжност, аз съм сигурен, че и след преговори няма да оттегли Патриотичният фронт подкрепата си точно за това", каза Лукарски.

Министърът на икономиката допълни, че въпреки че назначението е политическо Исмаилов е безспорен професионалист. По думите му това назначение е в разрез с политиката на ДПС и кадрите, които НП "Свобода и достойнство" подготвя, са всъщност кадри, които реално се борят с "модела, който създаде ДПС". Според Лукарски Валери Симеонов и НФСБ ще преосмислят своята позиция.