КТ Подкрепа доволни от решението на съда за Кремиковци
КТ Подкрепа доволни от решението на съда за Кремиковци / Sofia Photo Agency
Удовлетворение от решението на градския съд в София за обявяване на „Кремиковци" в несъстоятелност изразиха от КТ „Подкрепа". Според лидера на синдиката в „Кремиковци" Людмил Павлов така се запазва работният режим на комбината и изрази увереност, че и от КНСБ са доволни от решението.

Ето какво още каза той пред Дарик:

Мисля, че колегите се радват, защото това означава, че „Кремиковци” остава в работещо положение. Чакаме да разберем кой ще бъде синдик – един, двама или трима.

Според това, което ни съобщават от съда, е назначен временен синдик.

Точна така, но ние не знаем името. По начина, по който е написано, се очертава, че е един, но никой не може да каже колко ще бъдат. Не се знае и датата, в която „Кремиковци” влиза в несъстоятелност. Ние този добър вариант искахме – след като се минава по процедура за несъстоятелност, „Кремиковци” да е в работещо положение.

Какво се случва оттук нататък с комбината?

Нека да излезе синдикът и да видим с какви правомощия ще бъде, дали ще ръководи този управителен съвет или ще трябва да направи екип, дали ще е с оздравителна програма – всички тези неща трябва да са написани и най-важното – да пише от коя дата е.