/ БГНЕС
Година след като Съветът за електронни медии глоби БНТ с три хиляди лева заради Емил Кошлуков, който показа в ефир  среден пръст, медийният регулатор го назначи за генерален директор на Българската национална телевизия, макар и временно изпълняващ. До рокадата в управлението на обществената национална телевизия се стигна, след като досегашният генерален директор Константин Каменаров бе осъден за шофиране след употреба на алкохол и подаде оставка.

СЕМ отстрани Константин Каменаров от поста шеф на БНТ

До скандалния случай миналата година  се стигна, след като в началото на февруари в разгара на протестите против застрояването на Пирин, в предаването "Още от деня" като водещ програмният директор на националната телевизия Емил Кошлуков показа на два пъти неприличния жест.  Реакцията му дойде заради обидите, които журналист на БНТ беше получил предишната вечер, отразявайки протестите на еколозите. Последва скандал, а Кошлуков обясни поведението си така:
 
„Просто не овладях емоциите си заради нападението над наши колеги. Това момче, което беше подигравано долу, което се върна разтреперано, е един от най-добрите репортери. И, когато чух реакцията на колегите от новините, запалих моторетката. Не бива. Имам опит пред камера, абсолютна глупост е това. И още веднъж се извинявам.“
 
В началото на април 2018 година СЕМ глоби БНТ с 3000лв. заради показания два пъти в ефир от програмния директор на медията Емил Кошлуков среден пръст.  "За" решението гласуваха всички четирима присъствали на заседанието членове на медийния регулатор.
 
Днес СЕМ избра Кошлуков за изпълняващ длъжността генеален директор на БНТ.  Кандидатурата му  бе одобрена с три гласа "за", един "против" и един "въздържал се". За нея гласуваха председателят София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева. Против беше Иво Атанасов. С „въздържал се“ гласува Ивелина Димитрова. Съветът увери, че в рамките на 3 месеца ще бъде избран нов генерален директор.
 
До предсрочното прекратяване на мандата на Константин Каменаров като генерален директор на обществената телевизия се стигна, след като той влезе в несъвместимост със законовите изисквания за заемане на поста. Причина за това е условна присъда за шофиране след употреба на алкохол, която съдът потвърди преди ден.

СГС потвърди изцяло присъдата на Константин Каменаров
 
Тази сутрин  Каменаров депозира в СЕМ оставката си като генерален директор на БНТ, а СЕМ я гласува единодушно. Оставка подаде и Валери Запрянов от УС на БНТ. Тя също бе приета от СЕМ.
 
Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) протестира остро срещу решението на Съвета за електронни медии да назначи Емил Кошлуков за временно изпълняващ длъжността генерален директор на Българската национална телевизия, обявиха от организацията.
 
"В цял свят се гледа с подозрение на прескачането от политиката в журналистиката и е абсолютно несъвместимо със статута на БНТ като обществена телевизия да бъде управлявана, макар и временно, от човек с биографията на г-н Кошлуков", се казва в изявлението. От асоциацията настояват СЕМ бързо да преразгледа това свое решение, преди то да доведе до още по-голяма имиджова щета за телевизията след осъждането на досегашния генерален директор, избран от Съвета за електронни медии.