/ iStock/Getty Images
Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч. на автомагистрала „Тракия”, където ограничението е 140 км/ч. Нарушителят е засечен зад волана на скъп автомобил.

„При тази превишена в пъти максимална скорост е предвидена глоба, която е в размер на 1350 лева”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

За седмица спипаха 1381 шофьори да нарушават ограничения на скоростта

Само няколко дни по-късно пътните патрули засичат нов нарушител в района на Пазарджик. „В район с ограничение от 60 км/ч , автомобил е засечен да се движи със 156 км/ч.”, обясни Стоянов. Глобата ще е 1100 лева.

За да се ограничат своеволията на пътя, през почивните дни от КАТ засилват контрола. А държавата въвежда жълта степен за опасност от тероризъм.

„С моя заповед от 28 март е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха на жълта степен”, обяви транспортният министър Росен Желязков.

Предвидени са и 23 нови супер камери.

141 нарушения на скоростта само за денонощие във врачанско


„С тази камера ще заснемаме номерата, ще бъдат предавани на колегите, ще бъдат спирани и съответно ще бъде взето административно отношение”, обясни Атанас Шиников, началник на Магистрална полиция в Пазарджик.

Освен за опасни шофьори, устройствата следят и за липса на „Гражданска отговорност”. По информация на NOVA обаче модерните камери все още не засичат превишената скорост.
 
nova.bg