/ БГНЕС
Марияна Николова е номинацията за поста на Валери Симеонов
Очаква се парламентът да обсъди в сряда проект на решение за персонални промени в Министерския съвет, което предлага на мястото на вицепремиера Валери Симеонов да бъде избрана Марияна Петкова Николова. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

16 ноември: Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие

Николова е адвокат по професия, вписана е в Софийската адвокатска колегия. Била е и държавен служител - заемала е различни експертни длъжности в администрацията. 
Завършила е и "Публична администрация и административни практики" в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а също и "Право на ЕС". Владее свободно френски и английски език.
 

БГНЕС


След това народните представители трябва да разгледат промени в Закона за гражданското въздухоплаване на първо четене и в Закона за експортното застраховане на второ четене. В проектопрограмата е и ратификация на Актуализираното общо споразумение за създаване на рамка за управление и обвързаност с условия за Механизма за бежанците в Турция между държавите членки на Европейския съюз и Европейската комисия и образеца на сертификат за финансов принос.

Предвижда се изслушване на министъра на енергетиката относно представяне на информация във връзка с Процедура по избор на стратегически инвеститор/и за изграждането на АЕЦ "Белене" и възможности за структуриране на проекта.

В четвъртък се очаква депутатите да гласуват на второ четене промени в Кодекса на застраховането и да разгледат върнатия от президента Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. В петък се предвижда първо четене на промени в Закона за движението по пътищата, а след парламентарен контрол.