Клиповете от „Баклава” различни от сцените във филма?
Клиповете от „Баклава” различни от сцените във филма? / netinfo

Клиповете от филма „Баклава", които са качени в интернет, най-вероятно не са част от истинското съдържание на филма. Такова предположение изрази пред Дарик Александър Грозев – художествен директор на фестивала „Любовта е лудост", където в края на лятото на 2007 година е била показана скандалната лента. Грозев е човекът, който е гледал филма и го е допуснал до участие във фестивала.

Ето какво каза Александър Грозев пред Дарик:

Както разбирам, става въпрос за някакви клипове, които се показват в мрежата на интернет, а не за самия филм, защото във филма няма порнография, няма тези неща, за които обвиняват младия режисьор.

Тоест допускате, че това, което се разпространява в интернет, като кадри не е част от съдържанието на филма, а е просто реклама, използвана в мрежата?

Аз не съм гледал нещата по интернет и подозирам, че е точно така.

Има ли нещо, което един консервативен човек би могло да го смути, когато гледа филма „Баклава”?

Аз съм удивен от това как обществото изведнъж скочи върху нещо, което не го е гледало по всяка вероятност и няма представа, а в същото време се пази едно срамежливо мълчание по отношение на тази почти порнография, която всяка вечер се върти в рекламите по абсолютно телевизионни канали. А що се отнася до смущаване на консервативен вкус – вероятно би могъл да се смути, защото всеки човек има свои разбирания за нравственост, за морал. А наистина във филма има една по-голяма агресивност по отношение показването на това тъмно нещо в нашия живот, но то в никакъв случай не прекрачва границата на добрия вкус и на изкуството.

От утре охраната на Дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи ще бъде поета от нова фирма, а режимът там ще бъде затегнат, обяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той коментира, че е останал с впечатлението, че институциите в Бургас си прехвърлят взаимно отговорността за участието на децата в скандалния филм.