Капон към Чомаков: Иване, кажи си!
Капон към Чомаков: Иване, кажи си! / netinfo
Това, което може да ме мотивира да се кандидатирам за кмет на Пловдив, е да се спре наглостта, с която определени икономически кръгове превземат и изкупуват на безценица града, заяви независимият депутат Мария Капон. Тя обаче отказа повече коментар, като допълни, че ще посочи групировките, когато започне предизборната кампания и е ясно какъв ще бъде десноцентристкият проект за Пловдив.

Очаквам д-р Иван Чомаков да заяви ясно дали приема подкрепата на президентския комитет от интелектуалци, призова Капон, която влезе в парламента с бюлетината на ОДС. Според нея утвърдителен отговор ще означава, че Чомаков, който изкара два мандата като десен кмет, вече се идентифицира с левицата.

Бих приела д-р Чомаков да има свободата на поиска вота на всеки пловдивчанин за следващ мандат, но е странно да бъде лансиран първо от комитет, чиито членове са с подчертано леви убеждения, каза Капон. Така тя отговори на въпрос дали опитите за тяснопартийни идентификации на кандидатите няма да ликвидират мажоритарния елемент на местните избори.

Самата Капон не отрече, че е била обект на неофициални сондажи за кандидат-кмет, но уточни, че това са били лични разговори с хора от ръководствата на различни десни формации. Капон заяви, че не ги приема като :сериозни, ангажиращи и институционални, защото издигането на общ кандидат на център-дясното в Пловдив трябвало да стане публично и без тайни договорки”.

Според Мария Капон номинацията може да бъде факт най-рано в края на лятото, след като минат националните конференции на традиционните десни партии.

Други новини от Пловдив