Калфин определи отношенията в кабинета като прекрасни
Калфин определи отношенията в кабинета като прекрасни / снимка: БГНЕС
Калфин определи отношенията в кабинета като прекрасни
82403
Калфин определи отношенията в кабинета като прекрасни
  • Калфин определи отношенията в кабинета като прекрасни

След разговор с министър-председателя Бойко Борисов социалният министър Ивайло Калфин ще внесе вариант, в който минималните осигурителни прагове във всички икономически дейности се увеличават с еднакъв размер - 7.5%. Това потвърди самият министър в Русе.

Калфин откри в Русе годишната среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование. Преди началото на форума той коментира пред журналисти, че отношенията в правителството са прекрасни. Коментарът му идва, след като вчера премиерът Борисов обяви, че му се скарал заради изключението за тютюневия сектор, където единствено не се вдигат осигурителните прагове за догодина. По-късно в сряда Калфин огласи своята позиция и каза, че изключение няма да има.

„Опитах се за първи път да не е общо решението за всички, а все пак да има някаква диференциация на различните сектори. Изложих мотивите за тази диференция и продължавам да мисля, че това са абсолютно обективни критерии. Очевидно - и премиерът това ми каза - че не е хубаво да се създава впечатление, че има някаква избирателност", каза Калфин.

Той бе категоричен, че не е имало никаква избирателност. Но той е приел аргумента на примера и така „за всички по равно", отсече социалният министър.