Кадир Мехмед се прибира у дома, стягат му къща
Кадир Мехмед се прибира у дома, стягат му къща / снимка: DarikNews.bg

Кадир Мехмед, който се възстановяваше в Център за настаняване от семеен тип за лица с физически затруднения в Симитли след като бе изтезаван в Гърция, напуска дома на 11 ноември.

В петък Кадир Мехмед ще бъде придружен от социални работници до София, където ще го качат на автобус за Разград. Там ще го чака служител от дирекция „Социално подпомагане. Първоначално той ще бъде настанен във временно жилище, а междувременно от Общинска администрация - Симитли съобщиха, че му стягат къща и му търсят работа.

Кадир напуска социалния център в Симитли в отлично състояние. Той вече тежи близо 60 кг, напълно самостоятелен и осъзнат е, уверяват социалните работници.

През последните три месеца изтезаваният в Гърция наш сънародник Кадир Мехмед се възстановяваше в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с физически затруднения в град Симитли. Социалният център в Симитли прие от МБАЛ Благоевград Мехмед в тежко състояние в момент, когато социални работници и болничните власти стигнаха до тих конфликт затова чия грижа е той.

Други новини от Благоевград