Йонков: Нямам нищо общо със заплахите срещу Златев
Йонков: Нямам нищо общо със заплахите срещу Златев / netinfo

„Ако кметът Веселин Златев визира мен в изказването си, че е бил заплашван да не финализира сделката за продажба на 32% от хотел Шумен, категорично заявявам, че нямам нищо общо с тези заплахи”. Това заяви на пресконференция Николай Йонков, мажоритарен собственик на “Мадара Интертур” АД.

Фирмата притежава 68% от хотелския комплекс. „Единственото, което съм направил, е да търся правата си и да пиша писма до различни институции, във връзка с действията относно продажбата. Ходил съм в кабинета на Веселин Златев, никога обаче не сме си говорили за заплахи. Единственото, което съм казвал е, че ще си търся правата законово” - допълни Йонков.

Според него сделката за продажбата на хотела не е приключила, тъй като са заведени пет дела и предстои въпросът да се решава в съда. По думите му двата паркинга на хотела не са на община Шумен, защото той притежава документи за това.

Във връзка с казаното от кмета, че фирма “Трансконтинентал” е най-големият длъжник на общината за такса смет и такса сгради, Йонков заяви, че тази фирма не е собственик на хотела и не дължи пари за данъци. „Тези такси са плащани от “Мадара Интертур” и ако имаме задължения, то е така, защото обжалваме актовете за неплатени данъци”, каза още Николай Йонков.

Други новини от Шумен