Изпратихме Кембъла
Изпратихме Кембъла / netinfo
Стотици се простиха с телевизионния и радио-водещ Емил Трифонов – Кембъла. Поклонението беше в църквата „Свети Седмочисленици” в столицата.

Кембъла загина в нощта срещу събота при жестоката катастрофа на булевард „Цариградско шосе”.

По време на поклонението пред църквата „Свети Седмочисленици” звучеше музиката на Кембъла, а кадри с него се излъчваха на телевизор, поставен встрани от храма.

Пред Дарик кметът на Каварна Цонко Цонев обяви, че в черноморския град на 5 май ще има концерт в памет на Кембъла. В него ще се включат групите „Хиподил”, „Сигнал” и „БТР”.

„Ще го запомня с това, че беше много нестандартен. Истински човек. Казваше това, което мислеше. Беше открит. Нямаше граници за чаровността и харизмата му” – спомни си Цонев. Един от любимите му лафове на Кембъла е, че той е социалист – утопист. „Кембъла казваше, че обича, когато си яде супата накрая да си топи залъче хляб в нея, защото бил „социалист – утопист”. „Неизброими са неговите лафове” – каза кметът на Каварна.

Ето как го описа друг негов приятел – вокалистът на „Сигнал” Йордан Караджов: „Както живя, така си и отиде. Много светъл човек. На пръсти се броят хората, които имат такова чувство за хумор. Уникално красноречие, което използваше по всевъзможни начини. Даже той създаде нови български думи” – обобщи Караджов.

„Ще го запомня с непрестанното му чувство за хумор”, каза пък актьорът Христо Мутафчиев. „Отношението му към живота също беше уникално. Желанието му да живее също, да живее, навсякъде да живее. Нямаше лоши мисли към хората, което беше най-хубавото у него. Лека му пръст!”, завърши Мутафчиев.

Репортаж от поклонението можете да чуете в звуковия файл