Изнасилвачи, посегнали на малолетна, остават в ареста
Изнасилвачи, посегнали на малолетна, остават в ареста / netinfo

Четирима от обвинените в групово изнасилване на непълнолетна девойка от Вълчи дол остават в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, който отхвърли искането за освобождаването на младежите, чиято възраст е между 22 и 25 години.

Варненците Иван Иванов и Димитър Димитров, както и Недялко Добрев и Дамян Иванов от Вълчи дол, бяха задържани за груповото престъпление, извършено с употреба на сила и заплахи в първите часове на 11 февруари. Девойката е била отвлечена с автомобил от района на с. Червенци. Насилниците многократно са местили 16-годишното момиче на различни безлюдни места, за да блудстват с нея и да я изнасилват.

Димитър, Недялко и Дамян са привлечени като обвиняеми за изнасилването, а Иван е участвал в блудствените действия, заплахите срещу девойката и сломяване на съпротивата й. По делото има данни, че близки на Иван са заплашвали потърпевшата и са й оказвали въздействие, за да оттегли показанията си.

Макар и на първоначален етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които уличават четиримата в извършване на груповото изнасилване. Петият участвал в престъплението – 24-годишният Ивайло Великов, ще обжалва ареста си утре.

Всички младежи са с чисто съдебно минало, с постоянен адрес и с постоянна работа, но ще останат в ареста предвид тежестта на престъплението и високия размер на наказанието, което законът предвижда - лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Ако бъдат обжалвани, определенията на Окръжния съд ще бъдат гледани от Апелативна инстанция на 10 април.