Иван Драшков-младши: Строителният ми бизнес е законен
Иван Драшков-младши: Строителният ми бизнес е законен / снимка: БГНЕС

Няма нищо незаконно в строителния бизнес на Иван Драшков-младши, това заяви самият той пред Дарик. Жилищният комплекс в столичния квартал „Дружба”, за който по-рано сутринта стана ясно, че е собственост на сина на заместник-председателя на Държавна агенция „ Национална сигурност”, е построен изцяло с пари на кредит, каза той. Според Иван Драшков-младши разразилите се скандали около семейство му целят единствено дискредитиране на баща му. Ето какво още каза Иван Драшков-младши за Дарик:

Смятам, че тази атака не е насочена към мен, а цели да дискредитира моя баща.

Това ли доведе до отстраняването му от поста?

Самият факт, че без реално да е обвинен той самият в нещо, без да е нарушил по някакъв начин закона и след днешната реакция на правителството с освобождаването, смятам, че абсолютно това е било целено по един бърз начин да бъде освободен. Какви са мотивите и кой стои зад това, просто не мога да коментирам, защото никога не съм бил информиран в детайли за работата му.

С какви пари развивате бизнеса си?

Конкретният проект е от 2007 година. Той е 100% кредитиран с инвестиционен кредит от българска банка, като първата част служи за закупуване на имота, който – искам да подчертая, е по реална пазарна цена, не е общински или държавен, а втората част от кредита е за изграждането на комплекса. Всичко е ипотекирано в полза на банката и е описано в централния регистър за особени вземания. Аз не мисля, че съм замесен в някакъв скандал. Един български депутат каза, че имам нечист бизнес, за което аз смятам по надлежния ред да си търся правата и когото смятам да съдя.

Цялото интервю с Иван Драшков-младши може да прочетете ТУК