/ БГНЕС
Пътната агенция призова неправителствените организации да се въздържат от хвърляне на обвинения без доказателства
От Института за пътна безопасност поискаха оставката на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), след като днес при катастрофа край Пазарджик загинаха петима души.
 
В отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова се посочва, че четири месеца след трагедията край Своге Агенция „Пътна инфраструктура" продължава да управлява "безотговорно и некомпетентно. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не", посочват от Института и призовават министър Аврамова да освободи целия Управителен съвет на пътната агенция.

Тежка верижна катастрофа в Пазарджишко, 5 души загинаха
 
АПИ от своя страна призова в съобщение до медиите "представителите на неправителствени организации, обявяващи се за пътни експерти, да се въздържат от хвърлянето на обвинения без конкретни доказателства в публичното пространство и да не злоупотребяват с емоциите на хората в навечерието на Коледа".
 
Според пътната агенция в района на днешната катастрофа, път II-84 в Звъничево, е имало гъста мъгла и видимост от 10 метра. Скоростта на движение в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.
БТА