/ БГНЕС
БСП се стяга за предсрочни парламентарни избори. По време на 13-ата конференция на софийската организация лидерът Корнелия Нинова заяви, че партията вече не може да е алтернатива на ГЕРБ, а на управленския модел, който е заложен в последните години. В навечерието на предстоящия конгрес на социалистите, Румен Овчаров разкритикува действията на председателката и посочи, че сред левите редици има хора, които са недоволни от нейните решения.

БСП
БГНЕС

Днешната конференция на БСП-София е своеобразна подготовка за предстоящия конгрес на партията. На нея се очаква социалистите да излязат с проектобюджет, който да бъде предложен в Народното събрание. От опозицията обаче са на мнение, че след европредседателството ще има предсрочни парламентарни избори. А председателят на градското БСП Калоян Паргов не е сигурен в успеха на партията.

БСП
БГНЕС

"Ние от БСП дали сме готови да управляваме? На този етап, победата на следващите почти сигурно предсрочни парламентарни, европейски и местни избори, изглежда несигурна", заяви Паргов.

Въпреки напрежението в БСП заради конгреса, лидерът Корнелия Нинова е категорична, че провеждането на такъв следващата седмица е задължителен.

БСП иска оставките на вътрешния министър и на Валери Симеонов заради оградата по границата

"Наистина в последните дни темата конгрес на БСП е една от основните в медиите. В същото време ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво ще се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не се интересува какво мислят управляващите, а от нашия конгрес има големи очаквания. На какво сме алтернатива - най-често казваме на ГЕРБ и управляващите. Скъпи другарки и другари, моето мнение е, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модел, който е изграждан в последните няколко десетилетия" категорична бе Нинова.

Волен Сидеров обвини БСП в тенденциозност

Доскорошният защитник на Нинова и една от влиятелните фигури в партията Румен Овчаров отправи критики към ръководството на БСП.

"Съобразява се само с мненията на няколко човека, а те тези мнение се оказа, че невинаги са най-правилните", допълни Овчаров.