Хърсев: Ако бях на мястото на Дянков, и аз бих подал оставка
Хърсев: Ако бях на мястото на Дянков, и аз бих подал оставка / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ако е на мястото на досегашния вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, финансистът Емил Хърсев би подал оставка, даже и да не му я искат. Това каза пред Дарик самият Хърсев, като обвърза излизането на Дянков от кабинета "Борисов" с изплащането на земеделските субсидии, а не с протестите срещу монополите.

„Решението да се платят скоропостижно субсидиите на селскостопанските производители за сметка на резерва в момент, в който той е на едно от сравнително ниските си нива, по-скоро ми се вижда причина за един финансов министър да подаде оставка", каза Хърсев. Според него протестите срещу цените на тока и парното попадат в друга категория за политическо решение и едва ли са компетенция на финансовия министър.

Хърсев е категоричен, че е важна предскадуемостта на страната и всякави предсрочни политически събития допринасят за хаоса и увеличаване на несигурността. Според финансиста не се е случило нещо кой знае колко съществено, с което правителството да не може да се справи и да се налагат предсрочни избори.

Цялото интервю с Емил Хърсев чуйте в radio.dariknews.bg