Хванаха с подкуп лекар от Военномедицинска академия
Хванаха с подкуп лекар от Военномедицинска академия / Sofia Photo Agency
Лекар от Военномедицинска академия е бил задържан от Военна полиция заради подкуп от 250 лева, научи Дарик радио. Д-р Кънчо Кънчев, ординатор в спешното отделение на болницата, е бил арестуван в петък. Пред Дарик радио началникът на ВМА ген. Стоян Тонев потвърди за инцидента, но съобщи, че все още няма ясни доказателства за това дали в случая става дума за подкуп. Лекарят е бил арестуван за 24 часа.

„Парите не са били белязани, на неговите ръце няма показател за това, че ги е докосвал. В случая не е ясно дали се касае за компромат, или за реално извършен подкуп”, поясни Тонев. Той уточни, че в момента не става въпрос за досъдебно производство или за какъвто и да е момент, който от юридическа гледна точка да има обвинение против него. Всички данни и всичко, което е необходимо е предоставено на Военна полиция.

„На този етап нямам нито официално писмо, нито това, което обикновено се прави във Военна полиция, една заповед, която трябва да одобря за задържане”, каза още Стоян Тонев. Той допълни, че следователят от Военна полиция не му е предоставил данни, според които да каже да или не.