Гюнай Сефер: Стоян Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца
Гюнай Сефер: Стоян Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца / БГНЕС

"Проф. Кушлев е запорирал някакви имоти, без да преглежда някакви документи, а по декларацията ми от 2009 г." - това заяви по бТВ Гюнай Сефер, депутат от ДПС, относно запорираните му от комисията "Кушлев" имоти.

Според Сефер Стоян Кушлев лъже за имотите, които има депутатът. По думите му той не е дошъл в парламента като безработен, а е имал фирма и имоти и преди това. "Мога да покажа всичко до стотинки плюс даренията, не се притеснявам от проверяващите", каза още Сефер. Депутатът бе категоричен, че си е платил данъците на всички имоти, които има: "Господин Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца".

Според депутата той е получил едва вчера запора, при положение, че Стоян Кушлев е съобщил затова в интервю на 1 октомври.

Сефер смята, че хората не се страхуват от него, тъй като има над 350 работници. "Мога да докажа парите си до стотинка - това са много смешни неща", коментира депутатът от ДПС.

Комисията "Кушлев" наложи запор на имущество на Сефер за около 2 млн. лева, включващо апартаменти в София, 23 автомобила, голям имот от 50 декара в Дулово с работилници и лаборатория. Обвиненията на прокуратурата срещу Сефер са, че е използвал документи с невярно съдържание, за да се облагодетелства с чуждо имущество. Според проф. Стоян Кушлев при него са открити разлики между доходи и имущество в размер на 17 000 минимални работни заплати.