Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция
Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция, съобщават от пресцентъра на МВР.

На ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната като пътник в автобус Мерцедес /румънски регистрация/ 34-годишен гражданин на Кот д'Ивоар представил паспорт с положена френска виза. При проверката служители от "Гранична полиция" установили, че визата е подправена. Пътникът е бил задържан със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

На същия граничен пункт, за влизане в страната пристигнал лек автомобил БМВ, румънски регистрация, управляван от 49-годишен ирански гражданин с разрешително за пребиваване в Румъния. Придружавала го 43-годишна иранка, и тя с разрешително за пребиваване в северната ни съседка. При проверката на автомобила граничните полицаи открили на задната седалка на автомобила покрит с дрехи нелегален пътник - иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ-Свиленград. Автомобилът е иззет с протокол.

На пункта за влизане в страната минал и автомобил Ланча, шофиран от 23-годишен мъж, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е било установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и всъщност е палестински гражданин. Пътниците са били задържани, автомобилът е иззет.

И за трите случая е уведомена е Районната прокуратура в Свиленград.

В района на ГКПП-Лесово гранични полицаи са задържали двама, по думите им - тунизийските граждани, и двамата на 23 години. Изяснено е, че са преминали незаконно през граница от Турция. Те ще останат 24 часа в помещението за временно задържане към ГПУ-Елхово. Уведомена е Районната прокуратура.

Гръцка виза с подправен срок на валидност открили служителите на Гранична полиция на ГКПП-Дунав мост при проверка на паспорта на 39-годишен сириец, пристигнал на пункта за излизане от страната. Той ще остане задържан 24 часа в ГПУ-Русе. За случая е уведомена е Районната прокуратура.