Гледат делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина
Гледат делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Софийският градски съд ще заседава по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Точно три години, след като 28-годишната жена беше открита полугола и удушена до смърт в храстите на столичния парк, делото е на път да приключи на първа инстанция.

Последното заседание протече при закрити врати заради интимния характер на показанията на подсъдимия Николай Русинов-Чеци. В последната си възможност да обясни случилото се той е разказал, че във фаталната нощ между 8-ми срещу 9-ти юли 2011 г. е правил секс с младата жена, след което си е тръгнал, оставяйки я жива.

Пледоариите на двете страни в процеса бяха отложени за днес, тъй като съдия Снежанка Кьосева поиска да бъде извършена отново проверка на част от доказателствата.

Двете последни експертизи имат за цел да установят коя от телесните повреди по тялото на Яна е източник на кръвотечение, и кога е станало това - преди или след смъртта й.

Освен това учени от БАН трябва да кажат в колко часа е настъпил изгревът на днешния ден преди три години и кога е било развиделяването. Николай Русинов пребивава в ареста повече от две години. Той е единственият обвиняем за жестокото убийство след като от първоначалния заподозрян Пламен Трифонов бяха снети всички обвинения поради липса на доказателства.