ГЕРБ в последния момент решили да не се регистрират, призна Любен Татарски
ГЕРБ в последния момент решили да не се регистрират, призна Любен Татарски / снимка: БГНЕС, архив
ГЕРБ в последния момент решили да не се регистрират, призна Любен Татарски
66828
ГЕРБ в последния момент решили да не се регистрират, призна Любен Татарски
  • ГЕРБ в последния момент решили да не се регистрират, призна Любен Татарски

Вотът на недоверие е силна техника, която ще даде възможност на ГЕРБ да покаже на обществото недъзите на това управление. Тезата е на депутата от ГЕРБ Любен Татарски. В интервю за Дарик Татарски, който оглавяваше комисията по регионална политика в миналия парламент, призна, че решението на групата им тази сутрин да не се регистрират за заседанието е било взето в последния момент.

Депутатът обясни аргументите, но се надява утре да има дебати по вота на недоверие, тъй като новото министерство на инвестиционното проектиране било не само ненужно, но до момента не е заработило.

„Решението беше взето в последния момент, преди заседанието. Иначе се събрахме още вчера малка работна група, която подготви изказвания, тези за днешния дебат. Очевидно са надделели аргументите поне днес да покажем, че правителството е неустойчиво, както едно трикрако столче - ако единия крак го няма, то пада, така и правителството е силно зависимо от кой да е от тримата партньори, коалиционни, в случая „Атака". Знаеше се, че те ще отсъстват", заяви Татарски.

Според него е редно утре да се проведе дебатът по вота на недоверие: „Доводите са ни силни, пък и самият вот на недоверие е една нормална и силна парламентарна техника, която дава възможност, в конкретния случай на нас като парламентарна група, макар и най-голяма, но все пак в опозиция, да покажем на обществото недъзите, недостатъците на това управление. Затова смятам, че утре е редно да има дебати в парламента, но до утре все пак остават часове. Решение на ръководството, което в интерес на истината се свежда до знанието и се дискутира в групата - това стана днес в последния момент, но надявам се утре решението да бъде за участие в дебатите".

По думите на депутата от ГЕРБ за да постигнем привличане на инвестиции, развитие на общините, регионите, не е нужна повече администрация: „Нужни са по-добри правила. Защо трябва да създаваме още едно ведомство, а не използваме съществуващото досега. Ненужно, безсмислено и безполезно е това министерство. Това министерство се направи, за да задоволи определени политически, а и от там и икономически интереси. Сега се опитват да запълнят със съдържание съществуването на това ведомство. До момента няма нито една реална стъпка направена. Това министерство не работи".