ГЕРБ ще търси съюзници за импийчмънт на президента
ГЕРБ ще търси съюзници за импийчмънт на президента / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

ГЕРБ ще потърси консултации с останалите партии дали да предприеме процедура за импийчмънт на президента. Това каза съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в отговор на репортерски въпрос. По-рано днес Волен Сидеров се обърна с предложение към всички парламентарни групи да се направи подписка за импийчмънт на президента Георги Първанов, припомня БТА.

Според Велчев ако има нарушения на Конституцията, трябва да се вземат съответните законови мерки. Той добави, че обсъжданията за евентуална процедура по отстраняване на президента ще се обсъжда  вероятно следващата седмица.

„Конституцията ясно посочва, че не е позволено държавният глава да участва в каквито и да било граждански инициативи", поясни Велчев. Според него и самите участници във форума си противоречат - едни казват, че е нормално техният лидер да бъде Георги Първанов, други обясняват, че едва ли не той няма нищо общо и те са го поканили.

Велчев предположи, че липсващите от пленарна зала депутати от БСП и ДПС са били на форума „България - на другия ден", на който се обсъжда създаването на гражданско движение „Алтернатива за българско Възраждане". „Предполагам че от ДПС са били гости на този форум, а от БСП - участници", каза Велчев. Той добави, че останалите социалисти, които днес са били в пленарна зала са „сбъркали часа и залата".