Георгиев е убит с два куршума в главата
Георгиев е убит с два куршума в главата / снимка: БГНЕС
42-годишният Борислав Георгиев, който бе убит вчера в жилищен блок в столичния квартал "Люлин", е бил застрелян с два куршума в главата. За момента от полицията не дават информация за оръжието, с което е извършено престъплението. Работата по случая продължава. Мъжът беше застрелян около 18.15 часа във входа на блок 102 в квартал „Люлин”. Тялото на жертвата е намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето.

Георгиев се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа. На около километър от мястото на убийството в кв. „Люлин” бе намерен запален автомобил, който може би е свързан с убийството на бизнесмена. Според една от версиите Георгиев е получил телефонно обаждане, че апартаментът му в "Люлин" е обран и той веднага потеглил да провери какво става.

Борислав Георгиев е изпълнителен директор на енергийната компания "Атоменергоремонт". "Българска енергийна компания" държи 70 на сто от дружеството, а 29.99% са на държавата. Изпълнителен директор на "Българска енергийна компания" е Радостина Димова, която участва във всички по-важни проекти и дружества на самоковския бизнесмен Христо Ковачки – "Общинска банка", голф проекта в Баня, Карловско и др.