Генерал Атанасов е подал оставка като шеф на вътрешната комисия в НС
Генерал Атанасов е подал оставка като шеф на вътрешната комисия в НС / снимка: БГНЕС, архив

Ген. Атанас Атанасов е подал оставка като председател на вътрешната комисия след края на последния работен ден на Народното събрание за годината. Това съобщава „Фокус", като се позовава на пресцентъра на парламента.

Народният представител от ДСБ, част от ПГ на Реформаторския блок, е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание около 16.08 часа в петък, 2 часа след като приключи последният работен ден на депутатите за 2015 г., се казва в съобщението.

Атанас Атанасов подаде оставка като шеф на вътрешната комисия в НС

За оттеглянето на генерал Атанасов от председателския пост на вътрешната комисия в парламента стана ясно късно вечерта на 12 декември, когато ДСБ се събра на заседание в Поморие и последва лидера си Радан Кънев, оттегляйки се в опозиция.

До този развой на събитията се стигна, след като при второто четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната власт, бяха нанесени промени спрямо първоначално постигнатия "исторически компромис". Тогава бившият вече правосъден министър подаде оставка, а Радан Кънев заяви, че вече е в опозиция на властта.

Атанас Атанасов: Не очаквайте да хвърля камък по Москов, макар че заслужава дърво

Миналата седмица обаче Кънев заяви, че остава в съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок. Коалицията обаче реши да остане във управлението, като настоя за анекс към коалиционното споразумение с ГЕРБ.