/ ThinkStock/Getty Images
Галъп: Протестите в последно време са доказателство за тежка ситуация
95195
Галъп: Протестите в последно време са доказателство за тежка ситуация
  • Галъп: Протестите в последно време са доказателство за тежка ситуация
Всеки втори смята, че протестите в последно време са доказателство за тежка ситуация в страната. Това сочи проучване на Галъп, направено в последните дни. 42% смятат, че такива протести са нещо обичайно, когато се обсъжда държавния бюджет за следващата година.
 
Проучването на Галъп констатира,че остава традиционната у нас критичност към властта, която води и до по-изразена симпатия за евентуален вот на недоверие - особено по темата с корупцията. Искането за преформатиране на управляващата формация и отстраняване на Патриотите от нея обаче не среща подкрепа, сочи изследването.
 

netinfo


Двата основни електората в страната са мобилизирани заради яркото съперничество на ГЕРБ и БСП. И електоратът на ГЕРБ, и този на БСП, в последните няколко месеца стоят зад своите лидери - мобилизирани от острото противоборство.
 
Според проучването - когато става дума за оставки на управленци, обществото няма еднозначен отговор на въпроса кое да е първо при съмнения в корупция: оставката или съдебното разследване и евентуално доказване на вина.
 

netinfo

netinfo


Работата на новия министър на здравеопазването ще е очаквано тежка, ако се съди по данните от сондажа. Близо 80% смятат, че ситуацията в сферата става все по-тежка през последните няколко години.

Данните са от поредния експресен телефонен сондаж от редовната изследователска програма на "Галъп интерлнешънъл" по актуалните и важни теми на обществото. Проведен е на 7 и 8 ноември по панелна методика сред 801 души, която осигурява представителност на данните за пълнолетното население на страната.