Джамбазки: Трябва да възстановим разузнавателния капацитет на армията и службите
Джамбазки: Трябва да възстановим разузнавателния капацитет на армията и службите / БГНЕС, архив

Държавата да възстанови отбранителните способности и разузнавателния капацитет на българската армия и българските служби за сигурност и да подготви обществото за войната, която се води на европейския континент. За това настоя евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на пресконференция в Благоевград.

Той заяви пред Дарик, че ВМРО е категорично против създаването на бежански лагери в Пиринско и допълни, че напълно подкрепя жителите на Кресна, които протестират срещу евентуалното настаняване на бежанци в бившето поделение в града.

"България трябва да притиска ЕС за това, външната му граница, която се намира по нашата южна граница, да бъде непреодолима преграда пред нелегалната емиграция", коментира още Джамбазки.

Армията с мащабно учение в Черно море заради евентуален бежански поток

Според ВМРО, сред мерките, които трябва да бъдат взети, са внимателното проучване на бежанците.

"Незабавно, всички, които нямат основание, не са майки с деца, трябва да бъдат пратени там, откъдето са дошли, обратно. Тези, които се занимават с радикални форми на каквато и да била дейност, която застрашава живота и здравето на гражданите на България и останалите държави, трябва да бъдат лишавани от гражданство", заяви Ангел Джамбазки.

"Ако искаш да дойдеш в Белгия, тогава ще правиш като белгийците. Ще се казваш като белгийците, ще се обличаш като белгийците, ще пиеш белгийска бира и белгийски шоколад. Ако искаш да ходиш в Германия, ще ядеш наденички и ще ходиш на Октоберфест. Ако искаш да живееш като бедуин и да изповядваш тази религия, която е скъпа на сърцето ти и традиционно да си биеш жената, както е обичай в твоето село, тогава се насочи към Саудитска арабия. В България и Европа няма да допуснем да се прави така. Ние, от ВМРО, не желаем България да се превърне в Саудитска Арабия", категоричен бе евродепутатът.

Гърция предупредила България и Македония за готвено нахлуване на мигранти

Той коментира, че случващото се в Европа, последните терористични атаки в Брюксел и ескалиращият проблем с мигрантската вълна са резултат от политиката на отворени врати на европейските лидери.

"Войната, която се води в центъра на Европа, има своите корени. Те се намират в това, че културните, традиционните и цивилизационните различия във вековете, в които живеем ние и населението в Близкия изток, не могат да бъдат изкоренени с плюшени мечета по кьолнските гари", заяви той.

"Ислямският фундаментализъм има своите полезни идиоти и те са на всички нива на политическия живот и в Европа и в България. От полезните идиоти ще чуете за интеграцията, толерантността и мултикултурализма. Трябва много ясно да ги разпознаваме, защото тяхна е вината и отговорността", каза още Джамбазки.

На пресконференцията днес присъстваха още народният представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Атанас Стоянов и лидерът на ВМРО в Благоевград Георги Васев.