Двама работници обгазени при пожар в свинекомплекс
Двама работници обгазени при пожар в свинекомплекс / netinfo

Двама работници от шуменския свинекомплекс "Брадърс Комерс" са откарани в Спешно отделение на болницата, със средно тежка форма на обгазяване, след пожар в предприятието. Това установи репортерска проверка на Дарик.

Пострадалите мъже са на възраст между 25 и 27 години, от Шумен. За сега няма опасност за живота им, но има вероятност състоянието им да се влоши, ако се окаже, че те са били обгазени с химически отровни газове. В резултат на това е възможно пострадалите да развият химическа пневмония и да се създаде опасност за живота им. Това коментира пред Дарик началникът на Спешно отделение към МБАЛ – Шумен, д-р Стела Рачева.

В момента двамата мъже са настанени в ОАРИЛ. Те ще останат под лекарско наблюдение поне 2-3 дни. Направени са снимки на бял дроб, взети са им и кръвни проби. Те ще бъдат транспортирани до Токсикологичната лаборатория във Варна.

По непотвърдена информация, при пожара са изгорели над 1000 прасета, отглеждани в цеха. Все още се изяснява и каква е причината за инцидента.

Мястото бе посетено от шуменския областен управител Красимир Костов, екипи на Гражданска защита, представители на полицията, както и от експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

По информация на Дарик, в момента на пожара е имало около 15 работници, които са се опитали да потушат огъня.

Нанесените щети са само материални, изгоряла е покривна конструкция.

Собственик на най-големия в страната свинеогоителен комплекс „Брадърс Комерс” е Петър Петров, известен още като Пешо-Ретрото.