Двама министри са сред кандидатите за евровота на НДСВ
Двама министри са сред кандидатите за евровота на НДСВ / снимкa: DarikNews

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще е мажоритарен кандидат и водач на варненската листа на НДСВ за парламентарните избори. Това е било едно от решенията, взети на провелия се Областен съвет на партията в морската столица, съобщи Василев.

Над 40 са номинациите от Варна за членове на бъдещия парламент. В листата обаче ще попаднат 24 от тях, като това ще стане с решение на Политическия съвет на партията. Техните имена ще бъдат обявени най-вероятно веднага след изборите за Европейски парламент. Сред кандидат-депутатите са правосъдният министър Миглена Тачева,  настоящите трима депутати на „жълтите", евродепутатът Биляна Раева и ексгубернаторът на Варненска област Петър Кандиларов.

НДСВ ще си сътрудничи с партии, ориентирани в дясно и център. Няма абсолютно никакъв вариант за сътрудничество с партиите от тройната коалиция в мажоритарните райони, категоричен бе Николай Василев.

Листата с  кандидат-евродепутати на НДСВ ще бъде представена във Варна най-вероятно на 30 май.  Варненците в листата са трима - настоящият евродепутат Биляна Раева, певицата Десислава Добрева и бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев, припомни Василев. Раева и Добрева  ще се борят за индивидуален преференциален вот, като целта е 30 хиляди гласа, посочи Василев.

Министърът на държавната администрация и административната реформа отказа да коментира вчерашното изказване на премиера по негов адрес. "Николай Василев да си държи нервите, защото един министър би трябвало да си владее емоциите", заяви Сергей Станишев  в коментар на думите на министъра, който, след заседание на Министерски съвет, разкритикува внесения законопроект, с който се регламентира сметището в „Суходол".

Според Станишев се случва спешни решения да се разглеждат в спешен порядък. "На г-н Василев му препоръчвам да внимава с приказките, защото и аз мога да си отворя устата", заяви Сергей Станишев.