По неофициална информация двама души са задържани след спецакцията на прокуратурата - отново за незаконно производство на цигари, съобщава NOVA. Униформените нахлуха в две столични заведения.
 
Сред задържаните, по непотвърдена информация, е Лидия Станоева. Името й се свързва с една от фирмите, които стопанисва двете заведения, показва справка в Търговския регистър. Защо е задържана и ще има ли повдигнати обвинения срещу нея все още не е известно.

Спецпрокуратурата влезе в офиси на дружества, стопанисващи две заведения в София
 
Преди две седмици пловдивски полицаи попадат на схема за пране на пари, а покрай нея разкрили четири фабрики за незаконно производство на цигари. В тях открили 42 тона тютюн за 7 милиона лева, както произведени цигари от различни марки за близо 2 милиона лева.
 
Пловдивските разследващи не успели да стигнат до ръководителите на престъпната група. Затова в работата се включила Специализираната прокуратура. Неофициално стана ясно, че проверяваните са Евлоги Станоев и синът му Георги, известен като Бирмата. Официално властите не потвърдиха.

Засега задържани няма, каза Гешев за спецакцията в София
 
„Не потвърждавам, нито отричам, че проверяваме хора от това семейство. Освен цигари, знаем, че имаме доста сериозен отдел, който се занимава с данъчни престъпления. Работи се по тази линия”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.
 
От прокурорите уточниха, че са проверили повече от 20 адреса. В незаконните фабрики за цигари в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан намерили машини и съоръжения за производство на цигари.
nova.bg