ДСБ: Премиерът да докладва за кризата в здравеопазването
ДСБ: Премиерът да докладва за кризата в здравеопазването / netinfo

Премиерът Сергей Станишев да бъде изслушан в Народното събрание за кризисната ситуация в здравеопазването, настояват от Демократи за силна България.

ДСБ ще предложат консултации на останалите опозиционни сили за предприемане на съвместни действия за противопоставяне на вредната политика в здравеопазването. Според Стойчо Кацаров е възможно тези консултации да завършат с искане за вот на недоверие към кабинета.

Демократи за силна България ще внесат няколко предложения за промени в Закона за избор за евродепутати между първо и второ четене. Според тях кандидатите трябва да се проверяват за чисто минало и ако бъдат избрани, да освобождават заемана досега национална изборна позиция.

Междувременно след заседание на ръководството на СДС лидерът Петър Стоянов заяви, че дори да бъде номиниран и избран за евродепутат, ще остане председател на синята партия. На заседание снощи Областният съвет на СДС – София е номинирал Петър Стоянов за водач на синята листа за вота напролет. Стоянов уточни, че решението как да бъде подредена тя ще вземе Националният съвет на партията, след като законът бъде окончателно приет.

Столичната организация на СДС ще настоява вторият в синята листа за евровота да е Мартин Димитров, който сега е временен евродепутат. Сините се надяват да имат две места в Страсбург.