Депутатът от ДПС Йордан Цонев
Депутатът от ДПС Йордан Цонев / БГНЕС
Според „Атака“ обществото няма полза от падане на правителството и вотът трябва да бъде отхвърлен.
ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, за провал на политиката в сферата на сигурността. Такова е решението от вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група. Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки пък заяви, че към момента не вижда сериозни доводи за вота на недоверие и затова от "Воля" няма да го подкрепят. По думите му обаче позицията му подлежи на преосмисляне. А според председателя на Парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обществото няма полза от падане на правителството и вотът трябва да бъде отхвърлен.

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“
 
Пред журналисти в парламента заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев припомни, че Движението е предложило същата тази тема още през декември миналата година, като тема за януарския вот на недоверие, но тогава левицата не я е приела. Времето показа, че сме били прави това да е темата, не само заради последвалите гафове в сектор "Сигурност", подчерта той.

Веселин Марешки
БГНЕС

"Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, а към днешна дата аз не виждам такива, няма да го подкрепим", заяви пред журналисти председателят на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той обаче посочи, че ще изчакат и дебатите в пленарна зала. Представете си, че изкарат нещо конкретно, реално, което да има смисъл, тогава можем да преосмислим нашето решение, коментира Марешки.
 
Според него животът в България не е добър и във всяка сфера може да бъде поставен вот на недоверие. Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основания да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят, коментира Веселин Марешки. По думите му вотът е безсмислен. Основното в този ход е БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива, а на практика тя е същата мъртва партия като всички социалистически партии в цяла Европа, смята Марешки.

Волен Сидеров
БГНЕС

Вотът на недоверие трябва да бъде отхвърлен, защото обществото няма полза от падане на правителството. Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, цитиран от БГНЕС. Като лидер на една партиите, коалиционен партньор в управлението, Сидеров коментира депозираните мотиви за вот на недоверие към правителството за политиката му в сигурността от страна на БСП.
 
Те нямат реален, истински аргумент за този вот. Просто припомнят за себе си“, смята Сидеров. Според него МВР наистина се нуждае от реформи, които да променят начина на работа на институциите, свързани със сигурността и припомни за настояването на патриотите във всяко населено място да има по-засилено полицейско присъствие. „Аз мисля, че това е възможно, но все още не е изпълнено“, подчерта лидерът на "Атака". Сидеров коментира още, че не вижда никакви знаци за нестабилност в правителството, а внесеният вот на недоверие ще мобилизира парламентарното мнозинство.
БТА