ДПС отново нави латерната за българския етнически модел
ДПС отново нави латерната за българския етнически модел / снимка: БГНЕС
ДПС отново нави латерната за българския етнически модел
71736
ДПС отново нави латерната за българския етнически модел
  • ДПС отново нави латерната за българския етнически модел

Традиционно преди избори ДПС отново подгря темата за етническия модел в България. По думите на председателя на Движението - Лютви Местан, благодарение на този „най-ценен продукт на българския преход", страната влязла в Европейския съюз и НАТО. А почетният председател на партията - Ахмед Доган, е един от съархитектите на този модел.

Тезата си Лютви Места разви по време на младежки конкурс за народно творчество „Букет". Негов патрон е почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Финалът на конкурса се проведе в НДК при строги мерки за сигурност от страна на Националната служба за охрана и поставени специални детектори за оръжие. На събитието присъстваха министри и техните заместници, депутати на ДПС.
Толерантност, заедност и единство, бяха опорните точки в изказването на Местан пред участниците в конкурса и гостите.

„Създателят на ДПС Ахмед Доган издигна концепта на заедността като философия на провежданата от нас политика и ние имаме самочувствието да бъдем един от важните съархитекти на българския етнически модел. Защото този най-ценен продукт на българския преход, благодарение на който България е първата страна от Балканите пълноправен член на НАТО и ЕС. Ние сме по на изток от съседите ни Македония, Сърбия, но далеч преди тях се оказахме на Запад. Станахме член на голямото семейство на ЕС. Мисля, че това се случи точно заради българския етнически модел, който е най-ценният продукт на българското гражданско общество, за изграждането на който имат заслуга всички български граждани, които виждат в различията богатството", заяви Местан.

Най-скучни на този свят са едноцветните букети пък обобщи в приветствието си културният министър Петър Стоянович.