Доживотен затвор за сериен убиец и изнасилвач
Доживотен затвор за сериен убиец и изнасилвач / netinfo

Доживотен затвор без замяна получи серийният изнасилвач и убиец Марин Живков от Варненския окръжен съд. Мъжът беше задържан през юли 2005 година за убийството на 21-годишна продавачка от Добрич година по-рано. Марин призна за още едно убийство на младо момиче през 2000 г. И двете си жертви убиецът първо изнасилил, а после заровил телата в землищата на селата Осеново и Долище.

Срещу него е имало образувани и три дела за изнасилвания, които са били прекратени. Престъпленията са извършени в периода от 1996 г. до 2004 г. При тях Марин, който е работил като таксиметров шофьор, е използвал сила и заплахи, за да вкара жертвите в колата си. После ги е откарвал на отдалечени от населени места райони и там се е гаврил с тях. Всичките му жертви са на възраст между 19 и 23 години и повечето от тях са били студентки.

За всяко едно от убийствата 39-годишният Живков получи доживотен затвор от Варненския окръжен съд, а за изнасилванията общо 23 години. Той трябва да заплати на всеки един от родителите на убитите момичета по 100 000 лв.

Други новини от Варна