/ ThinkStock/Getty Images
Специализираният съд пусна под домашен арест шефа на Регионалната дирекция на горите София Милчо Христов и шефа на горското в Своге, които вчера заедно с още трима бяха задържани за незаконна сеч и търговия с дървесина.
 
Двамата са пуснати с по-лека мярка заради влошено здравословно състояние. Прокурор Ангел Кънев поясни пред БНТ, че е възможно да извършат други престъпления, да унищожат документи или да повлияят на свидетели.
 
Разследвани за незаконен дърводобив спечелили над четвърт милион за по-малко от година

Двамата, оставени под домашен арест, са създали и ръководили организирана престъпна група за незаконна сеч. Само за първите 8 месеца печалбата на бандата е била 1,2 млн. лева, твърдят от Спецпрокуратурата.
 
Арестуваният надзирател Денис Георгиев е с 3000 лв. парична гаранция. Само един от групата остава в ареста. След акцията за задържане на престъпната група за незаконна сеч и търговия с дървесина бяха арестувани петима души. Двама от тях са пуснати под парична гаранция, двама са под домашен арест, а един остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 
Задържаха престъпна група за незаконен добив на дървен материал

Обвиняемите извършвали палежи на автомобилите на хора, които се опитвали да подадат сигнал срещу тях, заявиха от прокуратурата.