До седмица ще има комисия за скандала около Куйович
До седмица ще има комисия за скандала около Куйович / netinfo

Вероятно следващата седмица ще бъде създадена парламентарна комисия за разследване на скандала около сръбския наркобос Будимир Куйович. Това прогноза в „Денят” на Дарик заместник-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Георги Юруков.

Анкетната комисия трябва да установи има ли пропуски в българското законодателство, които да позволяват на отделни длъжностни лица в системата на МВР да съставят документи с невярно съдържание, какъвто се оказват трите вида документи, издадени на Куйович, каза Юруков.

Нашето предложение е създаване на парламентарна комисия, пропорционално на народните представители от парламентарните групи, с общ брой 13 депутати – четирима от БСП, двама от ДПС, двама от НДСВ и по един от петте други парламентарни групи, поясни Юруков.

Според председателя на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов временна комисия на паритетен принцип ще гарантира истинност на бъдещата проверка около скандала с издаването на паспорта на Куйович.

Депутатът от Българска нова демокрация Николай Свинаров заяви пред Дарик, че все още не е взето политическо решение около принципа за сформиране на комисията. Основният въпрос е не председателският пост, а паритетният принцип в създаването на комисията, посочи още Николай Свинаров.