Директорът на НРС не знае за сигнал, че Доган е поръчал атентат срещу Борисов
Директорът на НРС не знае за сигнал, че Доган е поръчал атентат срещу Борисов / снимка: БГНЕС, архив

Директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров отрече, че при него има информация, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу Бойко Борисов.

"От 26 януари 2012 г. до този момент при мен не са постъпвали такива сигнали. В миналото може и да има. Ще проверя", заяви той, цитиран от bTV. Димитров е шеф на разузнаването от януари 2012 г., преди това бе зам.-директор.

Димитров допълни още, че дори и да има информация за заплахи, няма да коментира, защото това е класифицирана информация.

След гласуването на оставката на кабинета премиерът Бойко Борисов заяви от парламентарната трибуна, че Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу него. Атентатът е подготвян при предишните избори. Борисов посичи за източник на твърдението си материал, постъпил от партньорска разузнавателна централа. Изказването на Борисов бе провокирано от думите на Христо Бисеров от ДПС за връзките му с организираната престъпност.

„Свидетели сме на активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт", заяви председателят на ДПС Лютви Местан по повод думите на премиера. Той е категоричен, че до такъв сценарий няма да се стигне. Местан изрази надежда Борисов да не представя като факт нечии предположения. От ДПС ще изискат проверка за твърденията му.