Борисов обвини Доган, че го е „поръчал”
Борисов обвини Доган, че го е „поръчал” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Доган поръча атентат срещу мен
61743
Борисов: Доган поръча атентат срещу мен
  • Борисов: Доган поръча атентат срещу мен

Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу Бойко Борисов. Това заяви самият Борисов, минути след като парламентът прие оставката на кабинета му. Атентатът е подготвян при предишните избори. Борисов посичи за източник на твърдението си материал, постъпил от партньорска разузнавателна централа. Изказването на Борисов бе провокирано от думите на Христо Бисеров от ДПС за връзките му с организираната престъпност.

„Понеже вие минахте границите, искам да знаят хората и там в този документ се казва: заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган", каза Борисов, като подчерта, че това се посочва в официален документ.

Той се обърна към председателя на ДПС Лютви Местан с думите, че има уважение към него като политик и го помоли да излъчи комисия, която да провери автентичността на документа в нашата разузнавателна служба.

„Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм си заложил здравето и живота, за да ги изловя и екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал", отсече премиерът в оставка и допълни: „Аз не съм страшен, страшни са тези, които ме поръчвате и вярвайте, че са много страшни. Затова никой четири години не смееше да ги залавя и екстрадира".

Прочетете цялата реч на Борисов