Димитър Желязков – Очите остава в ареста
Димитър Желязков – Очите остава в ареста / netinfo
Окръжните магистрати в Бургас отново не уважиха молбата на несебърския силов бос Димитър Желязков - Очите за освобождаване от ареста.

На 9 май съдът отхвърли искането Желязков е да бъде пуснат под гаранция и му наложи двумесечна забрана да обжалва ареста си. Срокът изтече на 9 юли. На 17 юли защитата внесе в съда искането за промяна на постоянната мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Мотивът за искането е отпадане на обоснованото предположение че, е извършител на престъплението, както и възможността да се укрие или наруши закона. Защитата изведе отново тезата за нарушените човешки права на Димитър Желязков.

Според окръжен съдия Деница Вълкова мярката е напълно в съответствие на Европейската конвенция за правата на човека.

Димитър Желязков и още 12 негови приближени са в ареста от 2 април тази година. Те са обвинени в организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Към обвинението се очаква да бъдат привлечени и други двама, задържани през февруари в наркодепото в комплекс "Зорница".

В началото на този месец наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов съобщи, че има още двама задържани от бригадата на Очите - Иван Радев и Йордан Кънев. С тях броят на членовете поморийската наркогрупа в ареста става 17 . Ако Очите бъде признат за ръководител и организатор на групата, може да получи до 15 години затвор.

Други новини от Бургас