Димитров обеща промени за оптимизиране работата в МВР
Димитров обеща промени за оптимизиране работата в МВР / снимка: БГНЕС
В службите на МВР ще има структурни и функционални промени, които да оптимизират работата във ведомството, това заяви изпълняващият длъжността главен секретар Павлин Димитров. Той участва в дискусия за регулиране на движението по републиканската пътна мрежа в празничните дни и след това отговори на журналистически въпроси за новата си функция. Преди два дни шефът на бургаската полиция беше назначен за главен секретар на МВР.

Голяма част от мерките за преодоляване на кризата в МВР ще бъдат спешни, но няма да позираме пред европейските ни партньори, защото те са наясно с истинските проблеми във ведомството, увери Павлин Димитров.

За възможността ДОТИ и ДОИ да бъдат отделени в нова агенция, той каза, че има политическо решение по въпроса това да се случи. По думите му, обаче трябва да има много ясна координация между новата агенция и структурите на МВР. Димитров не смята, че тя ще създаде проблеми на министерството.

На въпрос кое го кара да смята, както вътрешният министър Михаил Миков, че у нас няма мафия, новият главен секретар на МВР Павлин Димитров каза, че в страната ни има организирана престъпност и мащабите й трябва да бъдат свити. По думите му хората повече се вълнуват от борбата с масовата битова престъпност.