Девет години затвор за педофил, изнасилвал собствената си дъщеря
Девет години затвор за педофил, изнасилвал собствената си дъщеря / netinfo

Пловдивският окръжен съд осъди за изнасилване на собствената му дъщеря на девет години затвор 36-годишния Вихър Райков, съобщиха от пресслужбата на съда. Той беше признат за виновен в това, че за времето от 2000 г. до 14 май 2008 г. е изнасилвал момичето, като я е принуждавал със сила и заплахи. Съдът определи, че деянието представлява особено тежък случай.

През 2000 г. подсъдимият Райков живеел на семейни начала в село Ягодово, област Стара Загора заедно с момичето и нейната майка. Въпреки че нямал брак с майката на Василка, родената по време на съжителството им дъщеря – пострадалата, била негова, което доказва и кръвния тест за бащинство, направен по делото. По това време той за първи път изнасилил дъщеря си, която тогава била на 9 години.

По-късно Райков се разделил с майката и заедно с Василка се преместили при родителите му в Перущица. Там в продължение на няколко години системно я изнасилвал, като пред деня я държал заключена в стаята. През 2005 г. пострадалата направила опит за самоубийство, като изпила смес от белина, веро и сапун. Райков я откарал в поликлиниката, обяснявайки, че е изпила сместа погрешка.

На 16 май 2008 г. Василка с помощта на съседка се обадила в РПУ – Стамболийски и разказала за изнасилванията. Райков бил задържан. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер. Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалата сумата от 10 000 лв. за претърпените от нея болка и страдание.