Депутатите отложиха сформирането на комисия Куйович
Депутатите отложиха сформирането на комисия Куйович / netinfo

Народното събрание отхвърли искането на ОДС в седмичната програма за работа на депутатите да влезе обсъждането на проекторешение за налагане на мораториум върху дейността на „Кремиковци” докато комбината изпълни необходимите екоизсиквания.

Заместник-председателят на парламентарната група на ОДС-Яне Янев, заяви, че в момента „Кремиковци” упражнява екогеноцид над жителите на София. Според него комбинатът има покровители в правителството и управляващото мнозинство и затова ще продължава да трови софиянци.

Народното събрание не прие искането на опозицията в дневния ред да бъде включено проекто решение за създаване на временна анкетна комисия по аферата „Куйович”. От десницата бяха учудени от това, че предложението им не се подкрепя от БСП, защото изпълнителното бюро на социалистите има решение за формиране на такава парламентарна комисия.

Според Атанас Атанасов от ДСБ предвид обвиненията, че наркоканали се покровителстват на най-високо ниво в МВР, парламентът трябва да се намеси, иначе по думите му, щяло да стане ясно, че управляващите се опитват да скрият обстоятелствата по случая.