Д-р Райчинов: Премиерът избра д-р Константинов за министър, не БЛС
Д-р Райчинов: Премиерът избра д-р Константинов за министър, не БЛС / снимка: Sofia Photo Agency
Д-р Цветан Райчинов: Премиерът си избра д-р Константинов за министър, не БЛС
33089
Д-р Цветан Райчинов: Премиерът си избра д-р Константинов за министър, не БЛС
  • Д-р Цветан Райчинов: Премиерът си избра д-р Константинов за министър, не БЛС

Кандидатурата на д-р Стефан Константинов за здравен министър не е по предложение на Българския лекарски съюз, а е избор на премиера Бойко Борисов, заяви за Дарик председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. По думите му д-р Константинов е достатъчно опитен като заместник-председател на лекарския съюз и има шанс да се справи с поста.

Ето какво още каза д-р Райчинов за бъдещия здравен министър:

"Като заместник-председател е запознат с почти всичко - с болнична помощ, но и с всички дейности в съюза, и в този смисъл казвам ,че има натрупан опит. Има познание и за европейските системи на здравеопазване. Участвал е на много международни срещи и събития на сродни организации, така че в този смисъл считам, че е подготвен".

Днес внесохте сигнал в прокуратурата за изчезналите пари от здравната каса. На 15 октомври излизате на протест, ще протестирате срещу цялата система, а ваш заместник ще е начело на нея?

Д-р Цветан Райчинов: Затова казвам, изборът е на премиера, не е на организацията. Смяната на министъра не е повод да отменяме протестите. Исканията, които сме заложили за този протест, са доста по-различни, тe са основно икономически.

От снощи чухте ли се с премиера?

Д-р Цветан Райчинов: Не сме разговаряли.