Цветанов: Не може да се поставят условия на ГЕРБ
Цветанов: Не може да се поставят условия на ГЕРБ / снимка: БГНЕС
Цветанов: Не може да се поставят условия на ГЕРБ
83233
Цветанов: Не може да се поставят условия на ГЕРБ
  • Цветанов: Не може да се поставят условия на ГЕРБ

Не може да се поставят условия на ГЕРБ или шест месеца изпитателен срок. Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод изискванията на Реформаторския блок за запазване на политическата подкрепа към кабинета. По-рано днес от Реформаторския блок поискаха реформи от правителството и то до шест месеца.

Реформаторите започват разговори с ГЕРБ за ново коалиционно споразумение

"Докато има членове на ДСБ в изпълнителната власт, аз не бих приел тезата, че ДСБ е опозиция. Защото това е несериозно. Такова явление, поне до днес, в България не е имало, както и в развитите демократични държави", каза Цветан Цветанов.

"Под условие шест месеца смятам, че е някакъв изпитателен срок, който е по-прилягащ към трудовото законодателство, но не и в политически план. Когато управляваш държавата да подлагаш на изпитание, или на изпитателен срок,  българските избиратели", заяви още той.

"Българските граждани искат да има стабилност в държавата, да се носи политическа отговорност от тези, на които са гласували доверие да ги представляват, да се формира парламентарно мнозинство, което да е в състояние да подкрепя изпълнителната власт", поясни Цветанов.