Цветанов: Еколозите са използвани от организираната престъпност
Цветанов: Еколозите са използвани от организираната престъпност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Протестът на еколозите е използван донякъде от организираната престъпност. Недоволството е било в услуга на политически или екстремистки искания. Така вицепремиерът Цветан Цветанов коментира в Царево демонстрациите срещу Закона за горите.

Цветанов беше категоричен, че шествията в София са проведени незаконно: "Има нарушаване на обществения ред с блокиране на пътни артерии и затова полицията е направила всичко възможно, за да изтласка тези хора - да ги изтласка, но не и да посяга".

"Аз също искам да съхраним екологията и да имаме зелена България", допълни вицепремиерът.

Той обясни, че задържаният за побоя над оператора на bTV по време на протестите има криминална регистрация и е осъждан за грабеж.

Вицепремиерът беше в Царево, за да провери ремонта на пристанището, което пострада най-много по време на февруарската буря тази година. Той съобщи, че Междуведомствената комисия отпуска около 280 хиляди лева за ремонт на порта и съседна алея в морския град.

Средства, в размер на 900 000 лв., за преодоляване на последиците от урагана, са отпуснати и на другата най-засегната община - Поморие, каза още Цветан Цветанов.